Grilovaná krkovice

Grilovaná krkovice

Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: střední
Doba přípravy: do 45 minut
Suroviny:

  •     4 - 6 plátků pěkné krkovice  z mladého kusu
  •     2 drobně posekané cibulky
  •     2 stroužky česneku
  •     2 lžíce kečupu
  •     2 lžičky worchestrové omáčky
  •     sůl, pepř
  •     2 lžičky majoránky
  •     1 - 2 hrsti zelené petrželky

...Představte si šťavnatou krkovici, která se rozplývá na jazyku, s nádechem kouřové vůně a hlubokou chutí BBQ. Naše grilovací koření promění obyčejný kus masa v gurmánský zážitek. Grilovaná krkovice, kterou připravíte s naším kořením, bude mít tu pravou americkou BBQ chuť, po které všichni touží. Připravte se na komplimenty od vašich hostů!


Postup:Plátky krkovice z mladého kusu jemně naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Ve větší skleněné míse smícháme třený česnek, najemno posekanou cibulku, kečup, worchestrovou omáčku, cukr, majoránku a sekanou zelenou petrželku na barevnou marinádu. Maso naložíme do marinády na několik hodin a uchováme v chladu. Grilujeme metoou přímého grilování z každé strany po dobu 6-8 minut. Maso kontrolujeme a průběžně otáčíme. Před vložením na gril maso lehce osušíme. V průběhu grilování můžeme ještě potřít zbylou marinádou. Jako přílohu podáváme na čtvrtky grilované brambory nebo čerstvý chléb.

Ve vštší skleněné míse smícháme třený česnek, najemno posekanou cibulku, kečup, worchestrovou omáčku, cukr, majoránku a sekanou zelenou petrželku na barevnou marinádu.
Vepřovou krkovici naklepeme paličkou na maso nebo tupou hranou nože. Osolíme, opepříme a odložíme stranou do chladu. Maso nakupujeme na grilování vždy čerstvé, nemražené, nejlépe na farmářských trzích nebo přímo od chovatele.
Maso osolte a opepřete.
Naklepané. osolené a opepřené plátky krkovice vyjmeme z chladu a potřeme zcela připravenou barevnou marinádou. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat po dobu min. 1 hodiny.
Čím déle necháme maso marinovat, tím bude prostoupení chutí z marinády intenzivnější.
Před vložením na gril maso lehce osušíme. Krkovici grilujeme metodou přímého grilování z každé strany po dobu 6 - 8 minut. Maso kontrolujeme a průběžně otáčíme. V průběhu grilování můžeme potřít ještě jednou zbytkem marinády.
Pro přípravu grilované krkovice jsme využili možnosti vyzkoušet v praxi kotlový gril na dřevěné uhlí Weber One-Touch Premium v kombinaci s dlouhohořícími grilovacími briketami.
Jako přílohu ke grilované krkovici je možné opéct na grilu čtvrtky nakrájených brambor, jež před vložením do grilu potřeme lehce olejem.
Pro přípravu masa i přílohy zároveň nám postačí jeden grilovací rošt. Doba přípravy brambor se pohybuje kolem 15 minut.
Výsledný efekt prorostlého masa krkovice, bramborových čtvrtek pečených na grilu a pestré zeleninové oblohy je prostě skvostný.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit